Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція: Підстав для позбавлення депутатів мандата через Київраду немає

П'ятниця, 12 липня 2013, 08:46

Депутати від опозиції заявляють, що причини позбавляти їх мандата за блокування Київради немає, як і немає юридичної процедури.

Про це депутати заявили, коментуючи погрозу глави регламентного комітету Володимира Макеєнка про позбавлення з мандата, пише газета Комерсант-Україна

Сам Макеєнко в розмові з виданням не став коментувати процедуру, за якою цього разу можуть позбавити мандатів депутатів, відзначивши, що регламентний комітет ухвалює рішення колегіально.

"Усе залежить від членів комітету: якими будуть рішення, я не можу знати. Я тільки припустив те, про що всім відомо",— сказав Макеєнко. 

Представники опозиційних партій у комітеті вважають, що заяви про позбавлення мандатів депутатів не мають юридичних підстав.

"Для звернень до судів підстав немає, однак може бути використана інша процедура: відносно народних депутатів можуть відкрити кримінальні справи",- вважає перший заступник глави регламентного комітету Валерій Карпунцов (УДАР).

За його словами, після порушення кримінальних справ Генпрокуратура може внести подання про притягнення парламентаріїв до відповідальності.

"І тільки тоді його може розглянути регламентний комітет і ухвалити рішення щодо позбавлення мандата шляхом голосування більшості в сесійній залі",— пояснив процедуру позбавлення мандатів Карпунцов. 

Підстав для початку такої процедури депутати від опозиції, що ухвалювали участь у блокуванні трибуни Київради, не бачать.

"У Київраді ми не робили ніяких протиправних дій. Тому підстав для позбавлення мандатів немає",- заявив член Батьківщини Леонід Ємець.

"Згідно із законом, ми маємо право бути присутніми у сесійній залі Київради. Там ми нічого не ламали, нікого не били",- додав свободівець Андрій Іллєнко.

В опозиції впевнені, що заяви про позбавлення мандатів — це спроба чинити тиск на народних депутатів.

"Ми ці розмови про позбавлення депутатських мандатів при блокуванні трибуни, у тому числі й у Верховній раді, чуємо давно. На нас ці розмови не діють — ніхто з нас за мандати не тримається, ніхто з нас із цього приводу особливо переживати не буде",- заявив ударівець Павло Розенко.

"Підуть нинішні депутати — на їхнє місце прийдуть інші", - додав він. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування