Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Інваліди закликають не відпускати Тимошенко за кордон на операцію

П'ятниця, 12 липня 2013, 16:04

Представники 9 громадських організацій Харкова, які захищають права інвалідів, просять забезпечити можливість проведення операції Юлії Тимошенко в Україні.

Відповідне звернення, адресоване президенту, омбудсмену, міністру охорони здоров'я, міністру юстиції й голові Державної пенітенціарної служби, було озвучене у Харкові під стінами ЦКЛ №5, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У ньому зазначається, що через їхні захворювання активісти знають про можливості вітчизняної медицини й знають, що "будь-який український лікар виліковує гострі прояви остеохондрозу за тиждень".

У зв'язку з цим вони висловили здивування, як висококваліфіковані медики однієї із найкращих клінік Європи більше року не можуть вилікувати хронічну грижу міжхребцевого диска.

"Нам залишається тільки здогадуватися, скільки справді хворих людей можна було вилікувати за ті гроші, які були витрачені на, як виявляється, неефективні консультації лікарів клініки "Шаріте", - заявляють представники організацій.

"Якби Тимошенко справді була патріотом своєї країни…, вона б зробила все для того, щоб її соратники оплачували б не розваги її німецьких лікарів на катерах із дівчатами, а витрачали б ці гроші на лікування хворих українців, які самі оплатити його не в силах", - ідеться у заяві.

Підписанти вважають, що якщо Тимошенко необхідна операція, то хірургічне втручання має бути проведене – але лише на території України.

"Якщо вже екс-прем'єр довіряє винятково німецьким медикам – їм ніхто не забороняє приїхати в Україну й прооперувати Тимошенко тут. Для цього в нашій країні є всі необхідні умови й обладнання. Подібні операції щодня проводяться в Україні десятками, якщо не сотнями", - зазначається у зверненні.

Також активісти зазначили, що багато хто з них – люди зі значно більшими проблемами зі здоров'ям, ніж грижа міжхребцевого диска, як у екс-прем'єра.

"І ми знаємо, що якщо лікуватися – то поліпшення настає значно швидше, ніж через рік. На наш погляд, засуджена Тимошенко або не виконує рекомендації лікарів, або вона не хвора. У такому випадку – вона використовує свою хворобу як інструмент шантажу чи – обману", - заявляють активісти неназваних організацій.

"А, може, у цьому й полягає її головна мета – не одужати якнайшвидше, а максимально затягнути своє перебування в лікарні? А при вдалому збігу обставин - вирватися на лікування за кордон і втекти зі своєї країни?", - додають вони.

Активісти просять "забезпечити можливість проведення операції Тимошенко в Україні, нехай навіть і із залученням закордонних лікарів, щоб надалі Пенітенціарна служба України могла виконати рішення суду".

Підписанти також не виключили, що можуть спрямувати копію заяви лікарям екс-прем'єра у берлінську клініку "Шаріте".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...