Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія буде "відстежувати", як Україна качає газ

П'ятниця, 12 липня 2013, 16:26

Українська сторона пообіцяла уважно стежити за темпами закачування газу в підземні сховища і за безперебійним транзитом до Європи в зимовий період.

Про це заявив прем'єр Росії Дмитро Медведєв за підсумками переговорів з прем'єром України Миколою Азаровим, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"З російського боку було звернуто увагу на темпи закачування газу в підземні сховища, які розташовані на території України, що необхідно для того, щоб Україна забезпечувала нормальний транзит газу до Європи в період зимового максимуму. Наші українські колеги сказали, що будуть найуважнішим чином розбиратися з цією ситуацією, а ми повідомили, що будемо уважно відстежувати, що відбувається, для того, щоб не повторювати проблем, які певний час тому у нас були", - сказав Медведєв.

У цілому, за його словами, "зустріч була хорошою", і була досягнута домовленість незабаром провести засідання комітету з економічного розвитку на рівні прем'єр-міністрів.

За словами Медведєва, газова тематика складна, але, незважаючи на те, що існують відомі труднощі, в ході переговорів прем'єри приділили увагу "позитивному обговоренню майбутнього".

Водночас, як повідомив прес-секретар Азарова Віталій Лук'яненко, Україна і Росія обговорили відновлення серійного виробництва літака Ан-124.

"На сьогоднішній зустрічі прем'єри обговорили співпрацю двох країн в космічній і авіаційній сферах, відновлення серійного виробництва Ан-124", - сказав він журналістам у п'ятницю в Сочі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування