Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сноуден поїде з Росії, щойно зможе це зробити – Путін

Понеділок, 15 липня 2013, 18:50

Екс-співробітник ЦРУ Едвард Сноуден залишить Росію, щойно у нього з'явиться така можливість, проте ситуація з ним поки залишається неясною.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін.

"Це в такому стані поки зависло, але, щойно можливість буде кудись переїхати, він, ясна річ, це зробить", - сказав він, спілкуючись зі студентами та відповідаючи на їхні запитання.

"А умови надання політичного притулку йому відомі, судячи з останніх заяв, він якось змінює свою позицію, остаточно ситуація поки не з'ясувалася", - додав президент РФ.

"В остаточному підсумку він хоче перебратися на постійне місце проживання, постійно перебувати хоче на іншій території", - зауважив Путін.

За словами президента, спочатку йому було запропоновано - якщо хоче залишитися - будь ласка, але при цьому він повинен припинити свою політичну діяльність.

"У нас є певні відносини з США, ми не хочемо, щоб ви у своїй діяльності завдавали шкоди нашим відносинам із США. Він сказав ні. Ви смієтеся, а я вам серйозно. Він сказав, що я хочу свою діяльність продовжувати, хочу боротися за права людини, вважаю, що США порушують певні правові норми, міжнародні, втручаються в приватне життя і моя мета - сьогодні боротися з цим. Ми сказали: без нас тільки, у нас є з чим боротися", - зазначив президент.

12 липня Сноуден зустрівся з російськими правозахисниками і попросив їхнього сприяння у відправленні запиту на надання тимчасового притулку в Росії, поки він не отримає документи від латиноамериканських країн, щоб виїхати.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...