Питання Тимошенко бажано вирішити до листопада – посол Італії

Понеділок, 15 липня 2013, 19:08

Питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко бажано вирішити до листопадового саміту Східного партнерства у Вільнюсі.

Так вважає посол Італії в Україні Фабріціо Романо, про що він заявив відповідаючи на запитання журналістів у понеділок у Харкові.

"У ситуації з Тимошенко позиція Італії - це позиція всіх європейських країн. Ви знаєте, що є загальна позиція, що є т.зв. критерії Фюле (Штефан Фюле - єврокомісар із питань розширення та європейської політики сусідства). Ми думаємо, що справа Тимошенко - це дуже делікатне питання, яке бажано вирішити до Вільнюса", - сказав він.

Водночас посол утримався від прогнозу з приводу того, чи буде відкладено підписання Угоди про асоціацію України з ЄС у випадку, якщо "питання Тимошенко" не буде вирішено до цього часу.

"Цього я не можу сказати, що буде чи не буде. Я можу лише сказати, що серед критеріїв Фюле є вибіркове правосуддя, частиною якого є справа Тимошенко", - сказав Романо.

Угода про асоціацію Україна-ЄС може бути підписана на саміті Східного партнерства у листопаді 2013 року в Вільнюсі, якщо Київ виконає низку умов.

Як відомо, серед вимог європейської сторони - реформа правоохоронної системи, вдосконалення виборного законодавства, усунення вибіркового правосуддя, вирішення проблеми засудженої екс-прем'єра Тимошенко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування