Литвин вирішив реанімувати партію, потрібний олігарх

Вівторок, 16 липня 2013, 08:59

Депутат Володимир Литвин вирішив відновити діяльність Народної партії, яку він очолює з 2004 року.

Про це пише Комерсант-Україна з посиланням на заступника голови Народної партії, депутата від Партії регіонів Сергій Гриневецький.

Він повідомив, що на недавньому засіданні політвиконкому було вирішено провести інвентаризацію партійних структур, відновити співробітництво із фракціями й групами НП у місцевих радах, а також "у вересні-жовтні провести XIII звітно-виборний з'їзд". 

За словами Гриневецького, на даний момент можливі три варіанти розвитку подій, які планується обговорити на з'їзді.

"Необхідно провести публічну дискусію серед партійців — що далі робити партії. Або ми з кимсь об'єднуємося, або повідомляємо про саморозпуск, або ухвалюємо рішення щодо подальшої самостійної роботи", - сказав він.

"Але при цьому в нинішніх умовах партії потрібний олігарх, якого б цікавила політична сила", - додав Гриневецький.

Він уточнив, що об'єднання можливе тільки із провладною силою: "За своєю суттю ми не можемо бути в опозиції". 

Крім того, політвиконком прийняв рішення "підготувати списки депутатів-перебіжчиків (у місцевих радах) для розгляду питання про позбавлення їх депутатських мандатів".

"Ми розуміємо, що, згідно з нинішнім законодавством, позбавити їхніх мандатів неможливо, але ми повинні привселюдно про це заявити й дати оцінку таким діям",— відзначив Гриневецький.

На сьогодні в місцевих радах — більше 12 тисяч депутатів, обраних від Народної партії. Більшість із них - близько 10 тисяч – обрані в сільські, селищні ради й ради міст районного значення. 

Як відомо, у нинішньому скликанні парламенту Народна партія представлена всього двома депутатами: Володимир Литвин (позафракційний) переміг у мажоритарному окрузі N65 (Житомирська область), а Сергій Гриневецький — в окрузі N134 (Одеса).

До цього близько 10 років НП (попередні назви — Аграрна партія України й Народна аграрна партія України) мала свою фракцію в парламенті: в 2002 році партія пройшла у Верховну раду в складі блоку " За єдину Україну!" (11,7%), а в 2007 році — у складі блоку Литвина (3,96%). 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування