"Регіонали" хочуть карати сильніше за "напади" на міліціонерів

Вівторок, 16 липня 2013, 11:32

Влада планує посилити відповідальність за напади на працівників міліції після низки акцій протестів проти дій працівників Міністерства внутрішніх справ.

"Готується пакет документів про посилення відповідальності за напади на працівників міліції", - сказав "регіонал" Микола Джига, передає радіо "Свобода".

А його колега по фракції Володимир Олійник вважає, що опозиційні політики навмисно роздмухують конфліктні ситуації і провокують простих громадян на протиправні дії.

Він також пропонує посилити відповідальність за протидію міліції та збільшити фінансування МВС.

"Зміна керівництва не вирішує проблеми, тому міністрові треба працювати. Потрібно негайно розпочати реформування міліції. За новими правилами має бути прийом до міліції – на конкурсній основі. Але престижність треба підвищувати, в тому числі і заробітну плату", - сказав Олійник.

"Потрібно карати жорстоко тих, хто чинить злочини в погонах, але і громадян треба притягувати, зокрема, за штурми", - вважає він.

У свою чергу, депутат від партії "Свобода" Андрій Іллєнко переконаний, що "закручування гайок" може мати зворотній ефект, і протистояння лише посилиться.

"Співробітники міліції у своєму хамстві, українофобстві, неадекватності вже дійшли крайньої межі", - заявив він.

"Коли у райвідділах катують і вбивають людей, коли співробітники міліції займаються ґвалтуваннями, вбивствами, здирництвом, покриттям наркобізнесу, політичними репресіями, говорити, що треба збільшувати покарання за тілесні ушкодження працівникам міліції – це визнавати, що в українців є лють до тих людей, які з них знущаються", - додав Іллєнко.

Як відомо, останнім часом Україною прокотилася хвиля акцій протесту під відділами міліції проти жорстокого поводження або перевищення повноважень працівників міліцій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News