Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нові сутички у Єгипті: 7 загиблих, 260 поранених

Вівторок, 16 липня 2013, 13:19

Семеро людей загинули і більше 260 отримали поранення і травми в результаті заворушень, що відбулися в різних районах Каїра в ніч на вівторок.

Про це повідомляє новинний інтернет-портал "Аль-Ахрам", який цитують "РИА новости".

За словами представника Мінохоронздоров'я країни Халеда аль-Хатиба, 137 постраждалих вже виписані, 124 людини залишаються в лікарнях.

Десятки тисяч прихильників поваленого президента Мухаммеда Мурсі в ніч на вівторок перекрили ряд великих шосе Каїра, в тому числі естакаду, що зв'язує кілька районів столиці.

Поліція намагалася розігнати ісламістів, застосовуючи для цього дробовики і гранати зі сльозоточивим газом. Зіткнення відбулися і в інших частинах міста і закінчилися лише вранці.

Прихильники Мурсі заявили, що готові піти і на інші "екстрені, але мирні заходи, поки військові не повернуть законному президенту владу".

Як відомо, президент Мухаммед Мурсі був скинутий силами армії та перебуває під домашнім арештом.

Також у країні розпущено парламент.

Прихильники Мурсі вийшли на вулиці єгипетської столиці та інших міст. Між ними та армією країни тривають криваві сутички.

9 липня виконуючий обов'язки президента Єгипту Адлі Мансур розпорядився провести всенародний референдум по зміні конституції та парламентських виборів, який має відбутися впродовж 6 місяців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: