Луценко може дати свідчення у справі Чорновола

Вівторок, 16 липня 2013, 17:18

Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко згоден дати свої свідчення у справі про загибель колишнього лідера Народного руху України В'ячеслава Чорновола.

Про це Українським Новинам сказав син загиблого, екс-депутат Верховної Ради Тарас Чорновіл, який був присутній на суді у вівторок.

"Я вже розмовляв з Юрієм Віталійовичем (Луценком) і отримав його згоду дати свідчення в суді по цій справі", - сказав він.

Він зазначив, що Луценко ще в бутність міністром внутрішніх справ заявляв, що володіє достатньою інформацією про вбивство В'ячеслава Чорновола.

Раніше суд планував залучити Луценко до судового процесу як свідка, але тоді екс-міністр перебував у колонії і доставка його на суд була скрутною.

Тарас Чорновіл прогнозує, що екс-міністр МВС дасть перші свідчення у цій справі вже на наступних судових засіданнях 28-29 серпня.

При цьому син загиблого був здивований, що до цих пір на судові засідання не змогли доставити викликаних як свідків депутатів Ради Володимира Олійника і Григорія Омельченка.

Крім того, Тарас Чорновіл пообіцяв, що зробить все можливе, щоб залучити до цього судового розгляду в якості свідка колишнього охоронця президентської охорони Миколи Мельниченка.

Як повідомлялось, Тарас Чорновіл звинувачує міліцію у свідомому затягуванні судового розгляду справи про загибель його батька В'ячеслава.

Він вважає, що всі ключові свідки у справі - слідчі та експерти правоохоронних органів свідомо не відвідують судові засідання.

В'ячеслав Чорновіл загинув в результаті автокатастрофи на трасі "Бориспіль - Золотоноша" 25 березня 1999 року.

Автомобіль Toyota, в якому їхав політик, врізався у вантажівку КамАЗ.

Представники НРУ із самого початку називали загибель свого лідера політичним вбивством, проте незабаром кримінальну справу про загибель Чорновола було припинено.

28-29 серпня 2013 Бориспільський міськрайонний суд продовжить розгляд справи про загибель В'ячеслава Чорновола.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування