Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці байдужі до активної громадської діяльності - опитування

Середа, 17 липня 2013, 13:08

Менше 10% громадян України є членами громадських організацій, об'єднань чи партій.

Про це свідчать результати опитування Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та соціологічної служби Центру Разумкова, передає "Інтерфакс-Україна".

"Основними причинами неучасті в діяльності громадських організацій громадяни називають впевненість у тому, що їхня участь в них нічого не змінить, а також брак часу на таку безоплатну працю", - говорить директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна.

Згідно з результатами, тільки 8% українських громадян задіяні в активній громадській діяльності, і цей показник за останні роки знизився.

При цьому рівень залученості у громадську діяльність не відрізняється від прихильників політичних сил.

Респонденти вважають, що потреба в активній громадській діяльності може у них з'явитися у випадку, якщо така діяльність принесе конкретну користь їм або їхнім сім'ям - 37% , або якщо під загрозою опиниться життя, здоров'я і благополуччя їх близьких - 33%.

Окрім цього, 58% опитаних вважають, що громадські організації потрібні в їхніх містах чи селах, а 18% вважають, що не потрібні.

Зокрема, тільки 30% знають про громадські організації, які діють у їхніх населених пунктах, 70% про такі організації не знають.

Українці вважають, що основними видами діяльності, якими, насамперед, повинні займатись громадські організації, є захист соціально вразливих груп населення - 57 %, надання людям юридичної та іншої допомоги щодо захисту їхніх прав - 50%, контроль за діяльністю влади - 45,5%.

Опитування було проведено з 17 по 22 травня 2013 року, опитано 2010 респондентів у віці від 18 років у всіх регіонах України. Теоретична похибка - 2,3%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування