У Києві відкриють новий автовокзал. А три старих закриють?

Середа, 17 липня 2013, 16:29

У Києві до Дня Незалежності буде введений в експлуатацію новий автовокзал на Одеській площі.

Про це йшлося на виїзній нараді за участю голови Київської міськдержадміністрації Олександра Попова, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Інвестором будівництва автовокзалу виступила компанія "К.А.Н. Девелопмент" у рамках комплексної забудови нового житлового мікрорайону, обмеженого Кільцевою дорогою, вул. Теремківською та вул. Жулянською у Голосіївському районі.

Гендиректор компанії "К.А.Н. Девелопмент" Еміль Соловйов повідомив, що загальний обсяг інвестицій у будівництво автовокзалу склав понад 40 млн. грн.

Він також зазначив, що в рамках будівництва житлового мікрорайону планується побудувати торгово-розважальний центр "Республіка", житло загальною площею 1,178 млн кв. м, а також дитячі дошкільні установи.

За словами Соловйова, приступити до будівництва житла планується після завершення спорудження ТРЦ "Республіка". Загальний обсяг інвестицій у його будівництво склав близько 2 млрд грн.

При цьому інвестори виступили з пропозицією продовжити будівництво Куренівсько-Червоноармійської лінії метро, продовживши її після станції "Теремки" ще на дві станції.

Попов доручив розглянути дану пропозиція й передбачити її при затвердженні генплану столиці.

Він також повідомив, що автовокзал після введення в експлуатацію буде передано у комунальну власність міста.

За словами Попова, інвестиції в автовокзал є пайовою участю інвестора в розвитку міської інженерно-транспортної інфраструктури.

Директор КП "Київпастранс" Микола Ламбуцький повідомив, що зараз КМДА веде переговори з Міністерством інфраструктури про те, щоб автобусні рейси, які відправляються зі Центральної, Південної і Дачної автостанцій, були переведені на автовокзал на Одеській площі.

За його словами, після цього необхідність у функціонуванні цих трьох вокзалів, які перебувають у державній власності, відпаде.

У ході наради розглядалося питання про те, щоб усі три автостанції надалі були ліквідовані.

Буде змінена також схема маршрутів громадського транспорту. "Щоб забрати людей з автостанції, ми організуємо кілька автобусних маршрутів", - сказав Ламбуцький, цитує "Сегодня".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...