Головний "терорист" оголосив голодування

Четвер, 18 липня 2013, 14:10

Обвинувачений у скоєнні дніпропетровських терактів Віктор Сукачов оголосив, що розпочинає голодування.

Таку заяву він зробив 18 липня під час засідання в Індустріальному районному суді м. Дніпропетровська.

Він повідомив, що на такий крок його вимусило систематичне порушення судом і представниками державного обвинувачення кримінально-процесуального права, недотримання вимог Європейської конвенції з прав людини та тримання під вартою невинуватих осіб: Дмитра Реви та Льва Просвірніна.

Перед заявою Сукачова адвокат Дмитра Реви Віталій Погосян оголосив клопотання трудового колективу Дмитра – служби постачання ПАТ "Дніпровагонремстрой" – про  взяття його на поруки. Це клопотання підписали 37 осіб.

Проте суд відмовився звільнити Дмитра, мотивуючи тим, що нібито законом не передбачена відповідальність трудового колективу при поручительстві, а також не зрозуміло, як трудовий колектив буде забезпечувати явку підсудного у засідання.

У залі був присутній представник трудового колективу, проте суд не задав цих питань йому, вказавши, що він їм не потрібен.

"Ми запропонували суду усі можливі альтернативні запобіжні заходи, але суд відмовляє, при чому ці відмови суперечать одна одній. Коли поручителями Дмитра виступали Євген Захаров та отець Орест, для яких передбачена відповідальність, суд відмовив посилаючись на тяжкість злочину", - зазначила адвокат Оксана Томчук.

"А зараз знову посилається на відсутність персональної відповідальності. Взагалі діюче законодавство не встановлює ніяких додаткових вимог для поручительства. Посилання на них свідчить про суб’єктивне небажання суду змінювати запобіжний захід, що не прив’язано до будь-яких правових норм", –  додала вона. 

Як відомо, восени обвинувачені в терактах вже оголошували голодування через розкриття таємниці слідства у фільмі "Адов ад".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування