Навальний все ще сподівається поборотися за крісло мера Москви

Четвер, 18 липня 2013, 21:53

Не виключено, що якщо суд ухвалить рішення випустити російського опозиціонера Олексія Навального з СІЗО під підписку про невиїзд, він візьме участь у виборах мера Москви.

Про це заявив глава передвиборного штабу Навального Леонід Волков.

"Абсолютно чітка і однозначна позиція: на волі - бере участь, у в'язниці - не бере. Позиція штабу така, і вона з ним (з Навальним) узгоджена", - сказав він.

Як відомо, 18 липня Ленінський суд Кірова в четвер засудив Навального до п'яти років позбавлення волі, визнавши винним у розкраданні майна "Кіровлеса", Навальний узятий під варту в залі суду.

Після винесення вироку Волков повідомив, що за попередньо узгодженим рішенням, кандидатура Навального буде знята з виборів столичного мера.

Увечері стало відомо, що прокуратура Кіровської області оскаржила в апеляційному порядку вирок опозиціонеру в частині взяття його під варту, вважаючи, що до набрання чинності вироком він може перебувати під підпискою про невиїзд.

Представник держдепу США Мері Харф заявила, що у Вашингтоні розчаровані вердиктом суду у справі Навального.

Вона зазначила, що США неодноразово висловлювали побоювання з приводу того, що цей судовий розгляд може бути політично вмотивованим.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News