"Беркут" розігнав мітинг на Майдані

Четвер, 18 липня 2013, 23:43

Спецпідрозіл "Беркут" розігнав мітинг на Майдані.

Про це повідомив "Українській правді" один з активістів, що знаходиться біля наметів.

4 автобуси "Беркуту" прибули о 23:30, і одразу оточили мітингувальників.

Люди стали в коло, співали гімн України, і кричали "зрадники у погонах", "Слава Україні, смерть ворогам", "зека геть".

Сутички тривали близько 40 хвилин.

"Беркут" по одному висмикував людей, і виносив за руки і ноги. Одному з учасників мітингу стало зле. "Беркут" також відібрав раніше встановлені 2 намети. Людей саджали в автобуси, на яких вони приїхали до Києва. Хтось з націоналістів кинув димову шашку.

 Фото з Facebook Ann Molchanova

Начальник "Беркуту" Александров наказав відтісняти людей далі до метро "Хрещатику". Під час тисняви від "Беркуту" дісталося камері 5 каналу.

Оператор 5 каналу Дмитро Демишев постраждав під час дій Беркуту
Оператор 5 каналу Дмитро Демишев постраждав під час дій Беркуту. 

Перед цим представник київського управління благоустрою з 23:15 намагався вручити учасникам мітингу на Майдані повідомлення про незаконність встановлення наметів.

Фото Наталії Тарасовської
Фото Наталії Тарасовської

Однак люди відмовились приймати повідомлення, заявивши, що не знають, хто власник наметів. Вони також не погодились, що намети — це тимчасова архітектурна форма, як сказано у приписі.

"Це спортивні намети, які нічим не кріпляться. Тому люди розглядають їх як просто майно громадян, і не погоджуються згортати", - розповів він.

О 22 годині біля наметів було 130-150 осіб. Серед них матері, які прийшли у четвер під МВС, щоб розповісти про знущання правоохоронців на їхніми синами. Там же бул люди з Полтави і Кіровоградщини, які долучились до ходи, і пішки йшли до Києва. Людей з Врадіївки немає.

Серед мітингувальників є і київська вчителька Ніна Москаленко, у якої два високопоставлені міліціонери намагаються через рейдерів відібрати будинок.

Москаленко каже, що має підтримати цих людей, бо вона така сама жертва свавілля, як і інші люди.

Раніше, за повідомленням 5 каналу, правоохоронці заявили, що розганяти мітингувальників не збираються, але пізніше нагадали, що їхня акція має закінчитися до вказаного у заявці часу – до 23.30.

Як відомо, близько 200 осіб, незадоволених роботою правоохоронних органів, вийшли на Майдан Незалежності в Києві, аби висловити невдоволення роботою міліції.

Українська правда, фото на заглавній Владислава Мусієнка

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...