"Регіонал" перейнявся ідеєю "Свободи" і не хоче давати іноземцям українських дітей

Вівторок, 2 липня 2013, 17:37

"Регіонал" Ігор Марков хоче заборонити іноземцям всиновлювати дітей, які є громадянами України.

Про це йдеться у законопроекті № 2411а, який був зареєстрований 21 червня.

Законопроект передбачає зміни у Сімейному кодексі України, згідно з яким іноземцю буде дозволено всиновлювати українських дітей тільки у випадку, коли він є родичем дитини.

"Якщо діти усиновлені іноземцями, які є родичами дитини  і  проживають  за  межами України,  відповідна консульська установа дорученням Міністерства закордонних справ веде облік цих дітей і здійснює нагляд дотриманням їхніх прав до досягнення ними вісімнадцяти років", - йдеться у законопроекті.

Згідно з його текстом, посередницька, комерційна діяльність щодо усиновлення дітей,передання їх під опіку та піклування - забороняється.

На думку Маркова, даний законопроект "усуне прогалини, які існують в законодавчих актах щодо захисту прав дітей і дозволить виконувати функцію охорони дитинства".

"Ми щодня через засоби масової інформації дізнаємося про страшні випадки викрадення, здійснення фізичного та психічного насильства над усиновленими дітьми, вбивство дітей", - пояснює Марков.

Як відомо, лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок раніше заявляв, що "Свобода" наполягатиме на забороні усиновлення дітей іноземцями.

"Ми переконані, що в умовах глибокої демографічної кризи, і після того, як Україна пережила жахи голодоморів, не можна так легко віддавати іноземцям один з головних скарбів нації - її генофонд", - наголошує Тягнибок.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування