Кожара і голова МЗС Німеччини обговорили долю Тимошенко

Вівторок, 2 липня 2013, 18:04

Темпи зближення ЄС і України багато в чому будуть залежати від розвитку подій навколо колишнього українського прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це заявив глава МЗС Німеччини Гідо Вестервелле, який у вівторок зустрічався з міністром закордонних справ Леонідом Кожарою в рамках його робочого візиту до Німеччини, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Берлін вкрай зацікавлений у тому, щоб Україна підписала з ЄС Угоду про асоціацію протягом поточного року, однак для цього Києву потрібно вирішити ряд проблем, пов'язаних із правосуддям.

"Ми ясно давали зрозуміти, що Україні слід виконати низку зобов'язань з трьох аспектів. У двох з них ми бачимо значний прогрес. Але ми продовжуємо вести переговори в тому, що стосується третього аспекту, пов'язаного з проблемою вибіркового правосуддя", - зазначив Вестервелле.

За його словами, у зв'язку з цим ситуація навколо Тимошенко "володіє великим символічним значенням".

Міністр додав, що, враховуючи проблеми екс-прем'єра зі здоров'ям, рішення слід знайти якомога швидше.

Водночас, в офіційному повідомленні МЗС про зустріч Кожари з Вестервелле немає жодної конкретної інформації про те, які питання піднімалися підчас зустрічі.

Також там відсутня інформація про критику главою МЗС Німеччини ситуації з Тимошенко.

Як відомо, раніше на цьому тижні дочка екс-прем'єра Євгенія Тимошенко, посилаючись на рекомендації німецьких лікарів з клініки "Шаріте", повідомила, що Тимошенко потребує термінової операції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування