Активісти "облагороджують" будівництво на Десятинному провулку

Субота, 20 липня 2013, 09:58

У суботу о 8 годині ранку декілька десятків киян зайняли територію будівництва на Десятинному провулку 3-5, розпочали демонтаж паркану і ліквідацію незаконного підкопу під сусідні будинки.

Про це повідомив у своєму блозі на "Українській правді" активіст Ігор Луценко.

За його словами, таким чином звичайні громадяни приступили безпосередньо до виконання постанови київського Окружного суду від 11 червня цього року про негайне припинення будівельних робіт на даній території, до набрання законної сили рішення суду з приводу законності будівництва.

Кияни на будівництві на Десятинному провулку. Фото з блогу Ігоря Луценка
Кияни на будівництві на Десятинному провулку. Фото з блогу Ігоря Луценка

Луценко повідомив, що киянами здійснюються роботи з консервації археологічних артефактів, що знаходяться на території.

"Протягом сьогоднішнього дня планується перетворити територію на повноцінне громадське місце – спорудити тут памʼятник Земельному дерибану, оформити прилеглі стіни художніми розписами, прибрати будівельне сміття та облагородити територію", - написав він.

Активісти звертаються до усіх небайдужих приєднатися до толоки, котра триватиме до обіду.

Пізніше Луценко написав у своєму Facebook, що майже через дві години після початку акції міліція отримала наказ затримувати найбільш активних учасників. Було затримано одну особу, "інших відбили". Міліція взяла під охорону територію будівництва.

О 13.00 Луценко додав, що толока на Десятинному провулку триває і закликав небайдужих приєднуватися.

Кияни на будівництві на Десятинному провулку. Фото з Facebook Ігоря Луценка
Кияни на будівництві на Десятинному провулку. Фото з Facebook Ігоря Луценка

Щодо представників міліції, то, за його словами, "цирк уєхал, залишилось пару для контроля".

Активіст нагадує, що за адресою Десятинний провулок, 3-5 фірма Інтергал-Буд, пов'язана з депутатом фракції Партії регіонів Володимиром Зубиком, споруджує так звані господарські будівлі. Будівництво відбувається на підмурках палацу Володимира, без належних археологічних досліджень.

Землевідвід для цього будівництва було здійснено Київрадою з порушенням українського законодавства. Зокрема, оскільки це територія буферної зони пам'ятки всесвітнього значення під охороною ЮНЕСКО, з цією міжнародною організацією не було погоджено проект будівництва. Також не було отримано обов'язковий у таких випадках дозвіл Верховної Ради, оскільки ці землі відносяться до категорії особливо цінних.

Крім того, договір на користування землею передбачав лише реконструкцію існуючих споруд, а не знос їх і будівництво нових.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування