"Ударівець" подав на "Беркут" до суду і хоче його ліквідувати

Понеділок, 22 липня 2013, 11:43

Нардеп від "УДАРу" Сергій Каплін оскаржив в апеляційному порядку постанову Окружного адмінсуду Києва від 19 липня про заборону проведення заходів з 20 по 31 липня на Майдані Незалежності та прилеглій території.

Як зазначає прес-служба депутата, у своєму рішенні суд мотивує відповідну заборону тим, що з 26 по 28 липня в центральній частині Києва відбуватимуться заходи з приводу святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі, а на Майдані заплановане проведення зйомок проекту "Майстер Шеф – 3".

На думку Капліна, щонайменше виглядає дивним встановлення заборони на проведення акції з 20 по 31 липня, якщо святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі відбуватиметься з 26 по 28 липня. Не говорячи й вже про такий "аргумент" як проведення зйомок телешоу, коли йдеться про актуальну акцію національного масштабу, присвячену подіям, що сколихнули все українське суспільство.

"Ударівець" переконаний, що такі аргументи суду не можуть слугувати підставою для обмеження конституційних прав громадян.

Каплін також звернувся до суду з позовом проти дій міліції 18 липня при розгоні мирної демонстрації, перевищення повноважень бійцями спецпідрозділу "Беркут".

Також ГО "Рух простих людей" та ГО "Народна антикорупційна армія", лідером яких є Каплін, мають намір звернутися до генерального прокурора з вимогою провести перевірку дотримання законності працівниками міліції при здійсненні своїх повноважень при розгоні демонстрації 18 липня. Як відомо, саме ці ГО подавали заявки на проведення акцій до КМДА.

Окрім цього "УДАР" розпочав розробку проекту нового закону "Про міліцію", який би унеможливив у майбутньому такі дії міліції та застосування сили до мирних людей. За словами Капліна, законом, зокрема, буде передбачено ліквідація спецпідрозділу "Беркут".

Як повідомлялося, 18 липня на Майдані Незалежності розпочалася акція "Громадяни проти свавілля міліції" як завершальний етап пішої ходи із Врадіївки Миколаївської області через жорстоке побиття і зґвалтування 29-річної жінки міліціонерами Врадіївського райвідділу міліції.

Попри те, що організатори акції заздалегідь повідомили КМДА про проведення акції, а її учасники не порушували громадського порядку, спецпідрозділ "Беркут" розігнав акцію, зруйнував намети. В процесі сутички було побито двох журналістів, а близько десяти осіб затримано.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News