Під час захисту скверу від "тітушок" постраждали двоє журналістів

Понеділок, 22 липня 2013, 15:42

У Києві під час сутички в ході захисту місцевими жителями скверу на вулиці Тверській, від рук невідомих постраждало двоє журналістів.

Про це у коментарі "Українській правді" заявив народний депутат Юрій Сиротюк.

За його словами, забудовники у понеділок вранці з залученням техніки повністю зруйнували сквер, де було близько ста дерев, які вони зрізали. Для охорони забудовники "зігнали близько п'ятдесяти осіб".

"На місце прибуло багато активістів, журналістів. Там відбулася штовханина з так званою охороною. В результаті штовханина в журналіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзіндзя забрали посвідчення, вдарили його", - розповів Сиротюк.

"Вони вдарили його один раз, потім ще раз. Також у спину вдарили фотокореспондента, який працював на місці", - додав нардеп.

"Це звичайний типовий "бєзпредєл" з "тітушками" і прикриттям з боку міліції. Міліція стоїть, в очі дивиться, але не реагує. Ситуація погана, але типова", - сказав Сиротюк.

Водночас, як написав на своїй сторінці у Facebook громадський активіст Віталій Уманець, двох "спортсменів", які були в охороні, впізнали.

"... вони брали участь у рейдерському захопленні будинку вчительки Ніни Москаленко і проходять у кримінальній справі як невстановлені особи. Міліція нібито не може знайти цих людей, але зараз на Тверській відмовляється їх затримувати", - написав Уманець.

За його словами, рейдери підігнали дві вантажівки, якими вивозять спиляні дерева. Одну з них активісти заблокували.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування