Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії вирішили не пускати військових носіїв таємниць у 7 країн екс-СРСР

Середа, 24 липня 2013, 09:27

Міноборони Росії склало список країн, у яких офіцерам, що мають доступ до секретних документів, заборонено відпочивати, у списку 7 країн колишнього СРСР.

В Україну офіцерам доступ дозволений, пише російська газета Известия з посиланням на джерела в Генштабі.

За їхньою інформацією,  причиною стала неспокійна обстановка в цих країнах. 

"Начальник Генштабу Валерій Герасимов підписав директиву з переліком країн, у які дозволений виїзд військовослужбовцям і цивільному персоналу Міноборони, обізнаним про таємні і цілком таємні відомості", - сказав співрозмовник.

"У порівнянні з попереднім списком, затвердженим в 2011 році, перелік країн розширився, але з нього зникли Єгипет і Ізраїль через неспокійну військово-політичну обстановку", — розповів представник Генштабу. 

Він додав, що в директиві командирам доручено при видачі дозволів підлеглим "враховувати військово-політичну й криміногенну обстановку, яка склалася в державах в'їзду", а також не пускати офіцерів у країни, які МЗС включив до списку не рекомендованих для відвідування росіянами.

Список дозволених складається з 39 найменувань.

Це Абхазія, Азербайджан, Андорра, Австрія, Вірменія, Болгарія, Білорусія, Бельгія, В'єтнам, Угорщина, Греція, Данія, Домінікана, Індія, Індонезія, Йордан, Італія, Мальта, Марокко, Молдавія, Словенія, Словаччина, Польща, Україна, Норвегія, Оман, ОАЕ, Куба, Кіпр, Казахстан, Таїланд, Туреччина, Туніс, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чорногорія, Чехія й Швейцарія.

При цьому з колишніх радянських республік у списку немає Таджикистану, Киргизії, Туркменістану, Естонії, Латвії, Литви, і Грузії, а виходить, туди офіцерам відпустку не підпишуть. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування