Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович вважає день хрещення Русі святом державності

Середа, 24 липня 2013, 11:36

Віктор Янукович вважає, що ювілей Хрещення Київської Русі має стати святом української державності, європейської ідентичності нашого народу та країни.

Про це заявив голова Адміністрації президента, співголова Оргкомітету з підготовки та відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі Сергій Льовочкін, повідомляє прес-служба президента.

"Президент неодноразово підкреслював, що ювілей запровадження християнства як державної релігії України-Русі має стати святом нашої державності, європейської ідентичності нашого народу та країни, нашого духовного і культурного єднання", - сказав він.

За словами Льовочкіна, враховуючи роль християнства в духовному, політичному та соціально-економічному поступі України, важливо відзначити 1025 річницю хрещення Київської Русі "на найвищому рівні".

Він повідомив, що у п’ятницю, 26 липня, за участю президента Януковича у "Мистецькому арсеналі" у Києві відбудеться відкриття виставки "Велике і Величне".

"На цій виставці будуть представлені мистецькі шедеври із майже сорока вітчизняних музеїв. Буде представлена вся Україна", - сказав Льовочкін.

Також у цей день у Національному палаці мистецтв "Україна" відбудеться Урочиста Академія, присвячена 1025-річчю хрещення Русі.

"У цих заходах візьмуть участь представники усіх релігійних організацій України, а також представники громадськості: відомі діячі культури і науки, урядовці, дипломати", - сказав голова АП.

"Упевнений, такий представницький склад учасників сприятиме налагодженню діалогу в суспільстві та служитиме суспільній консолідації", - додав він.

Як відомо, у заходах з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі очікується участь, зокрема, президента Росії Володимира Путіна.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: