Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Над питанням, чи треба Тимошенко їхати до Німеччини, працювала ціла академія

Середа, 24 липня 2013, 12:17

Чинне законодавство не передбачає лікування ув'язнених за кордоном.

Про це йдеться у відповіді Юридичної академії імені Ярослава Мудрого на інформаційний запит чотирьох громадських організацій Харкова з приводу лікування Юлії Тимошенко в Німеччині.

"Ми отримали однозначну конкретну відповідь на наше питання. Чинне законодавство не передбачає можливості лікування за кордоном для особи, яка відбуває покарання за вироком суду в кримінально-виправній установі", - заявила голова громадської організації "Креавіта" Олена Шингарьова, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Спеціально розроблений механізм (який передбачає можливість лікування за кордоном Тимошенко) буде спеціальною преференцією, яка не передбачена чинним законодавством України", - додала вона.

За її словами, відповідь юридичної академії підготували і підписали 6 провідних юристів України, в тому числі ректор ВУЗу Василь Тацій та проректор Юрій Барабаш.

Шингарьова також повідомила, що найближчим часом повний текст відповіді на запит буде опублікований на офіційному сайті Харківської міськради, "як на найбільш відвідуваному".

За її словами, те, що зараз відбувається навколо стану здоров'я екс-прем'єра, є політичними іграми.

"Те нагнітання ситуації, яке відбувається в Україні навколо її нездоров'я, по суті, є політичними іграми і маніпуляціями суспільною свідомістю", - підкреслила Шингарьова.

За її словами, громадські організації, що підтримують і захищають права інвалідів, наполягають на тому, щоб операція Тимошенко, якщо вона дійсно необхідна, проводилася в харківській ЦКБ №5, можливо, із залученням німецьких лікарів.

Шингарьова нагадала, що в Харкові є практика проведення операцій іноземними лікарями, в тому числі, і маленьким дітям з пороком серця.

Як відомо, питання про лікування Тимошенко в Німеччині обговорюється досить довго.

Родичі Тимошенко нібито отримали інформацію про можливість від'їзду Тимошенко до Німеччини зі ЗМІ. Ці дані опублікували польські видання, які в свою чергу посилаються на українські.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...