На директора Transparency International склали протокол на Банковій

Середа, 24 липня 2013, 16:40

На виконавчого директора Transparency International Україна Олексія Хмару за проведення мирної акції складено адміністративний протокол.

Про це йдеться в повідомленні організації.

24 липня, під Адміністрацією Президента України відбулася мирна театралізована акція "Пробий стіну бюрократії", яку провела Transparency International Україна разом з Антикорупційною радою України. Метою акції було "наочно показати всі кола бюрократії, що змушені проходити громадські активісти при донесенні власних пропозицій чиновникам".

Це вже не вперше через театралізовані дійства вони намагалися привернути увагу до пропозицій громадських експертів, які традиційно лишаються поза увагою уряду.

Цього разу звернення та звіт були передані представнику АП.

Але по завершенні акції представник державної виконавчої служби Печерського району повідомив, що проводити акцію громадські активісти не мали права, адже в Україні діє рішення суду про заборону до кінця року проводити мирні зібрання на вул. Банкова та Лютеранська.

Правоохоронні органи склали на виконавчого директора Transparency International Україна Олексія Хмару, як організатора мирної акції, адміністративний протокол.

"Навіть не прикро, а смішно, що органи влади інформували про заборону проведення акції постфактум. Невже вони злякались телекамер? Ми, Transparency International Україна, хотіли привернути увагу Адміністрації Президента до недієздатної державної антикорупційної політики, а фактично показали недолугість правоохоронної системи. Якщо це і є ціна донесення правди про справжній стан справ у державі, то ТІ-Україна готова цю ціну заплатити", - зауважив Хмара.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News