Міліція не реагувала на побиття Сніцарчук, бо довго думала - прокуратура

Середа, 24 липня 2013, 18:01

Столична прокуратура закрила кримінальне провадження щодо бездіяльності правоохоронців під час нападу на журналістів на мітингу 18 травня.

Як повідомляє 5 канал, це провадження щодо фактів службового недбальства правоохоронців прокуратура відкрила на власний розсуд, за повідомленнями у ЗМІ.

У постанові слідчого про закриття справи йдеться, що хуліганські дії проти журналістів були припинені саме внаслідок втручання працівників міліції.

"Випадки нерішучості деяких з них можуть пояснюватися невмінням такими працівниками міліції швидко оцінити обставини подій", - сказано в повідомленні.

Таке рішення прокуратура ухвалила попри те, що раніше у провадженні самі ж слідчі визнали журналістів потерпілими.

Остання сторінка постанови прокуратури
Остання сторінка постанови прокуратури

Як відомо, 18 травня під час мітингу опозиції у Києві молодики побили журналістів Ольгу Сніцарчук з 5 каналу та Влада Соделя з "Комерсанту".

Голова столичної міліції Валерій Коряк заявив, що правоохоронці "проявили нерішучість" під час інциденту з побиттям журналістів. Начальник слідчого управління міліції Києва Валерій Сімон пообіцяв, що до дисциплінарної відповідальності за бездіяльність під час сутичок на мітингу притягнуть 15 міліціонерів.

За підозрою у нападі затримали Вадима Тітушка. Він був у складі групи з близько 50 осіб, які влаштували бійку зі свободівцями на Великій Житомирський.

Шевченківський райсуд Києва випустив Тітушка під заставу 22940 гривень. Пізніше міліція повідомила про затримання ще трьох осіб.

Перше засідання у справі Вадима Тітушка відбулося 1 липня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування