Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Полякам, які їдуть в Україну, не радять пити воду з крану і вірити ДАІшникам

Середа, 24 липня 2013, 19:15

Міністерство закордонних справ Польщі називає Україну загалом безпечною країною, але радить своїм співвітчизникам бути обережними на дорогах, уникати поїздок вночі і не пити воду з кранів.

Про це йдеться у путівнику "Безпечний відпочинок" по країнах світу, який в електронній версії підготувало польське дипломатичне відомство для громадян Польщі, які планують вибратися за кордон, пише державне агентство "Укрінформ".

"Загалом, стан безпеки в Україні є нормальним, а у великих містах – хороший", - йдеться в путівнику.

Разом з тим МЗС Польщі звертає увагу на можливі випадки намагання з боку ДАІ в Україні "отримати від польських громадян гроші без документування цього факту". Тому, польські дипломати радять вимагати документального підтвердження за накладений штраф.

У путівнику інформується, що польських туристів в Україні можуть також спробувати зупиняти представники козацьких організацій в уніформі, схожій до одягу працівників ДАІ, і вимагати екологічний збір. Підкреслюється, що це незаконно й українська міліція застерігає іноземців щодо діяльності цих організацій.

Крім того, МЗС Польщі радить своїм громадянам в Україні уникати нічних поїздок у віддалені від центрів міст районів, не вживати алкоголю з випадковими людьми і завжди мати при собі документи.

Польські дипломати позитивно відгукуються про метро в українських містах (Києві, Дніпропетровську і Харкові), зазначаючи, що лінії і станції у них добре позначені, а потяги їздять пунктуально. Водночас, вони зазначають, що загалом транспорт в українських містах (трамваї, тролейбуси і автобуси) "не їздять згідно з розкладом".

МЗС Польщі радить своїм співвітчизниками уникати поїздок по Україні на власному автотранспорті після настання сутінок. Зазначається, що орієнтування на автошляхах значно ускладнюється через відсутність дороговказів, а також недостатнє позначення доріг, населених пунктів та назв вулиць.

"Стан доріг є дуже поганим. На вулицях міст (наприклад у Львові та Одесі) часто можна зустріти великі ями, а момент втрати концентрації водія може призвести до серйозних ушкоджень автомобіля", - йдеться в путівнику.

Частими причинами дорожньо-транспортних пригод в Україні називається погане покриття доріг, особливо весною та восени.

Подорожуючим в Україну польське зовнішньополітичне відомство радить зробити щеплення проти жовтухи. Санітарний стан в Україні називається "не найкращим", а тому громадянам Польщі рекомендується брати з собою ліки для шлунку. У путівнику польські дипломати не радять також пити в Україні воду з крану, оскільки вона "призначена лише для технічних потреб".

Оснащення українських лікарень у польському путівнику називають "дуже поганим".

При перетині кордону польські туристи повинні брати до уваги, що українські митники "досить часто довільно інтерпретують митні положення", а тому можна зіткнутися з конфіскацією товарів, які планується ввезти чи вивезти.

На офіційній сторінці МЗС Польщі можна знайти схожу інформацію про усі країни світу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...