Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд пожалів "регіонала", який збирав хабарі, щоб відзначити день народження

Четвер, 25 липня 2013, 18:16

Екс-голова Кодимської райради Одеської області Руслан Онуфрієнко, якого визнали винним в отриманні хабара від орендарів місцевого кінотеатру "Мир", отримав умовний термін.

Як повідомляє "Думська", вирок чиновнику 12 червня виніс райсуд.

4 червня співробітники СБУ затримали його у власному кабінеті після того, як він отримав другу частину хабара в розмірі 50 тисяч гривень від менеджера з інвестиційних питань компанії "Інтегралє".

Перший "транш" у розмірі 10 тисяч гривень чиновник отримав 28 травня.

За словами Онуфрієнка, частину "заробленого" - 25 тисяч гривень - він хотів витратити на "поточні витрати", а інше - на те, щоб гідно відзначити свій день народження.

"Регіонал" добровільно розповів суду всі обставини угоди. Як виявилося, вперше він зустрівся з представником "Інтегралє" одразу після обрання головою райради, наприкінці березня. Менеджер розповів йому, що компанія хоче придбати у громади будівлю кінотеатру і переобладнати в торгово-розважальний центр.

У квітні Онуфрієнко оглянув "Мир" разом з бізнесменами і запропонував їм за хабар зробити так, щоб об'єкт оцінили дешевше, ніж він реально коштує, а заодно - звільнити ТОВ на півроку від орендної плати. У випадку відмови, додав чиновник, кінотеатр дістанеться іншим людям.

"Інтегралє" не залишалося нічого іншого, крім як погодитися на умови Руслана Онуфрієнка.

У результаті суд визнав чиновника винним в отриманні хабара і засудив до п'яти років в'язниці.

Однак, взявши до уваги "позитивну характеристику з місця роботи, щире зізнання, наявність двох малолітніх дітей, поганий стан здоров'я", суддя Анатолій Гура (голова Кодимського суду) замінив реальний термін умовним.

Онуфрієнкові також повернули заставу, під яку його випустили зі слідчого ізолятора - 40 тисяч гривень, - і зняли арешт з його автомобіля Nissan Almera Classik.

До призначення в березні цього року головою райради Руслан Онуфрієнко був заступником голови райдержадміністрації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування