Після вбивства впливового опозиціонера, жителі Тунісу вийшли на протести

Четвер, 25 липня 2013, 20:33

Впливова в Тунісі Федерація профспілок закликала провести в п'ятницю загальний страйк на знак протесту проти вбивства в країні Мухаммеда аль-Брахмі, одного з найбільш популярних опозиційних діячів.

Як повідомляє туніське телебачення, депутат тимчасового туніського парламенту Мухаммед аль-Брахмі був убитий у четвер біля свого будинку в столиці країни.

Він був відомий своїми лівими поглядами і закликами розвивати демократію в Тунісі за єгипетським сценарієм, тобто з відстороненням ісламістів від влади. Політик отримав 11 вогнепальних поранень у голову. П'ятниця була оголошена в країні днем ​​жалоби.

Після появи інформації про вбивство опозиціонера, сотні тунісців провели біля будівлі МВС країни мітинг протесту з вимогою відсторонення від влади ісламістів. Акції протесту проходять і в інших містах.

Вбивство аль-Брахмі стало другим гучним політичним вбивством у Тунісі в цьому році.

У лютому біля свого будинку в Тунісі був розстріляний Шукрі Бельід - один з відомих діячів лівих сил Турису. Ці політичні вбивства загострили і без того напружену ситуацію в країні, де вже кілька місяців триває протистояння ісламістів і світських сил.

Представники опозиції звинувачують у злочинах ісламістів. Ісламістський рух "Ан-Нахда" , який зараз перебуває при владі, всі звинувачення категорично заперечує.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування