Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович божиться, що не дасть політикам використовувати церкву

П'ятниця, 26 липня 2013, 15:50

Влада не допустить використання церкви політиками в їх вузьких інтересах і буде забезпечувати гарантовану Конституцією свободу віросповідання.

Про це заявив президент Віктор Янукович у Києві у п'ятницю на урочистій академії з приводу 1025-річчя Хрещення Русі.

"Ще раз підкреслюю - для держави всі церкви і релігійні організації - рівні. Ми поважаємо вибір наших громадян і гарантуємо кожному конституційне право на свободу віросповідань", - сказав президент.

"Ми не допустимо використання церков і релігійних організацій деякими політичними силами у своїх вузьких інтересах. Це стосується також і закордонних центрів, які через релігійні організації іноді прагнуть впливати на внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Адже йдеться про питання національної безпеки держави", - підкреслив він .

Янукович також заявив, що вся проблематика державно-церковних відносин розглядатиметься в Україні на постійній основі і в діалозі з релігійними організаціями.

"Запевняю, що і надалі всю проблематику державно-церковних відносин ми будемо розглядати на постійній основі, у форматі всебічної взаємодії органів влади з релігійними організаціями", - сказав він.

Президент назвав стан державно-церковних відносин важливою складовою розвитку громадянського суспільства в країні, і нагадав, що сьогодні в Україні працює близько 37 тисяч релігійних організацій 55-ти віросповідань.

Президент висловив упевненість, що таке релігійне розмаїття "обумовлює проведення виваженої державної політики у духовній сфері з метою консолідації всіх релігійних груп, затвердження суспільно-політичної стабільності, забезпечення конституційних прав".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування