ЄС турбується, що Україна тільки обіцяє вирішувати торгові суперечки

П'ятниця, 26 липня 2013, 17:12

Єдиним результатом тривалого процесу консультацій з Україною щодо спірних торговельних питань є тільки обіцянки Києва щодо подальших двосторонніх дискусій.

Про це сказано в прес-релізі представництва ЄС у Києві за підсумками обговорення питань двостороннього торговельно-економічного співробітництва.

"Українська сторона була не в змозі запропонувати повне рішення хоча б однієї з побоювань ЄС. Максимум з того, що було запропоновано, - це продовження внутрішніх українських роздумів про можливі рішення", - сказано в документі.

Зокрема, ЄС критикує нові ініціативи України щодо введення утилізаційного податку на автомобілі і можливі доплати при купівлі вітчизняних авто.

"Якщо Україна введе утилізаційний збір, це рішення буде мати дуже серйозний вплив на наші двосторонні економічні відносини. Тому ЄС висловив надію й очікування, що Україна зробить все можливе для того, щоб цей закон не набув чинності", - зазначає представництво ЄС.

Також у прес-релізі йдеться про те, що Євросоюз розраховує на якнайшвидше завершення Києвом "процесу рефлексії" і на здатність української влади надати свої конкретні пропозиції, які можна було б розглядати як основу для подальших двосторонніх консультацій.

Також ЄС відзначає, що раніше висловлював протест з приводу перегляду українською стороною тарифних позицій у рамках СОТ, введення імпортних мит на автомобілі, обмеження імпорту коксу та коксівного вугілля, імпортного устаткування для поновлюваної енергетики.

"Існує все більша стурбованість, що часу для пошуку рішення, яке задовольнить обидві сторони, стає все менше", - підкреслюють в представництві ЄС.

Також в представництві нагадали про майбутній саміт "Східного партнерства", який має відбутися у листопаді, та про плани з приводу створення зони вільної торгівлі між Україною з ЄС.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...