Лукашенко заявив, що США дарма "ковбасять" Путіна за Сноудена

П'ятниця, 26 липня 2013, 17:26

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає екс-співробітника спецслужб США Едварда Сноудена зрадником, але радить Росії надати йому політичний притулок.

Про це він заявив журналістам у п'ятницю в Мінську, повідомляє білоруський "Інтерфакс".

"Лишенько, розкрутили цю тему, і, певно, сьогодні керівництво Росії не знає, що з цим Сноуденом робити. Я б на місці росіян особливо не напружувався, а надав Сноудену політичний притулок", - заявив Лукашенко.

За його словами, США "сотні таких зрадників дали притулок".

"Скільки секретів вони звідси забрали, скільки терористів, видачі яких вимагає Росія, вони дали притулок. Чого ж ви Путіна ковбасите й висуваєте претензії, що він нібито неправильно поводиться?", - обурився Лукашенко.

"Правильно поводиться. Давно треба було надати Сноудену політпритулок, і на місці російського керівництва я діяв би рішучіше в цьому плані. І це було б виправдано", - заявив білоруський президент.

Говорячи про самого Сноудена, Лукашенко сказав, що той знав, чим буде займатися в спецслужбах, "він знав, що спецслужби не лише людину "роздягають догола", вони її слухають, просвічують".

На думку президента Білорусі, "якщо ти хочеш займатися правозахистом і просувати права людини, то тобі потрібно звільнитися зі спецслужб".

"Але коли ти носій секретної інформації, то ти не маєш права поводитися відповідним чином", - заявив він, охарактеризувавши Сноудена як зрадника.

На думку Лукашенка, США "за що боролися, на те й напоролися".

"Ви ж скрізь кричите, що ви – оплот прав людини. Які ж це права людини, якщо ви не лише білорусів і росіян слухали, вважаючи їх ворогами, але ви ж усю Західну Європу перелопачували, ви по 500 млн дзвінків на добу фільтрували", - заявив він.

"Чому ви в приватне життя людей втручалися? Ви тоді не звинувачуйте нас у відсутності прав людини", - сказав білоруський президент.

Лукашенко переконаний, що в США "жодних прав людини немає, суцільні порушення" – "і справа Сноудена це підтверджує".

"Але нам краще не втручатися, нехай самі розбираються зі Сноуденом. Це лише початок, цю пожежу американці гаситимуть по різних напрямках", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News