Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВАСУ відкрив дорогу до скасування виборів президента - "Батьківщина"

Понеділок, 29 липня 2013, 13:37

Вищий адмінсуд не вважає призначення столичних виборів проявом владних повноважень Верховної Ради.

Про це заявили у партії "Батьківщина", коментуючи відмову суду розглянути позов депутатів Юрія Одарченка та Олександра Чорноволенка до Верховної Ради щодо не призначення виборів Київської міської ради та київського міського голови.

"Зазначена в ухвалі мотивація - призначення виборів не є проявом владних повноважень Верховної Ради, а тому оскарження їх в адміністративному порядку є неможливим. Крім того, у відмові також зазначено, що будь-які дії Верховної Ради щодо прийняття законів, постанов або інших актів не є проявом владних повноважень, а тому не можуть бути оскарженими", - цитує рішення суду партія.

На думку Одарченка, ухвала суду може мати серйозні наслідки: "Судом, по суті, надано повний імунітет Верховній Раді, оскільки всі її дії так чи інакше пов’язані із прийняттям певних актів".

"Дивує той факт, що раніше цей же суд успішно розглядав позовні заяви щодо незаконності призначення позачергових місцевих виборів, вказуючи при цьому, що такі справи йому підсудні", - додав він.

За словами Одарченка, дана ухвала, її мотивація, є дороговказом до скасування виборів президента у 2015 році.  

"Як відомо, чергові та позачергові вибори президента призначаються саме Верховною Радою. Враховуючи ухвалу ВАСУ у випадку, якщо Верховна Рада відмовиться призначати вибори, не існуватиме жодної юридичної можливості примусити її до цього" - припускає депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...