Влада Дружківки переслідує учасників мітингу проти завищених тарифів

Понеділок, 29 липня 2013, 18:30

Місцева влада Дружківки переслідує учасників мітингу проти завищених комунальних тарифів.

Про це повідомив організатор акції Павло Островський, повідомляє рух "Чесно".

За словами Островського, місцева влада намагається залякати учасників мітингу 2 липня, що зібрав  перед міськвиконкомом близько 400 людей, обурених "кабальними" тарифами на утримання житла.

"Нашу активістку Валентину Малую після мітингу звільнили з роботи, а Любов Захарову адмінкомісія при міськраді хоче оштрафувати, але не дає ознайомитися з протоколом – тому не зрозуміло, що саме їй інкримінують. Ці люди збирали підписи за відміну кабальних тарифів та брали  участь в організації мітингу", - запевняє Островський.

"Влада хоче нас переконати у тому, що такі ініціативи не залишаться безкарними", - додав він.

Самого Островського, який виступив організатором мирного  протесту 2 липня,  мер Дружківки Валерій Гнатенко  збирається притягти до кримінальної відповідальності за вислови, що лунали з вуст невідомих учасників мітингу. Як повідомляє "Чесно", про це міський голова заявив 19 липня під час круглого столу з питань регулювання тарифного питання.

"Хто приніс нам заяву про організацію мітингу, той і відповідає за його законність. На мітингу пролунало дуже багато наклепу.  Я звернувся щодо цих звинувачень  до суду та міліції, аби вони перевірили ті факти, що з деяких вуст пролунали", - заявив Гнатенко.

" Організатор мітингу несе відповідальність не лише за його організацію, але й за законність його проведення. Ініціатором мітингу виступив Павло Островський. На адресу працівників міської ради пролунали не лише брехня і образи, але й погрози у вигляді фізичного знищення. Дехто кричав "давайте на шибеницю їх" - це погроза вбивства. Так, за кримінальним кодексом це заклик до вбивства присутніх і відповідальність це також кримінальна", - додав чиновник, цитує його "Чесно", яке має аудіо запис з круглого столу.

У русі нагадали, що 2 липня більше 400 мешканців Дружківки зібралися перед міськрадою з вимогою повернути попередні комунальні тарифи, що були вдвічі нижчі за чинні.  

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...