Захист Тимошенко піде до Верховного суду для перегляду "газової справи"

Середа, 31 липня 2013, 12:32

Захист Юлії Тимошенко вимагатиме від Верховного суду перегляду рішення щодо "газової справи".

Про це заявив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко на прес-конференції в середу.

Він нагадав, що на даний момент остаточно набуло сили рішення Європейського суду з прав людини щодо незаконності утримання Тимошенко під вартою, а також політичної вмотивованості "газової справи".

"Рішенням установлено, що Тимошенко була ув'язнена не через поганий старий КПК, а через порушення статей старого КПК, а також через суддівське та прокурорське свавілля", - зазначив він.

"Отже із сьогоднішнього дня у захисту Юлії Володимирівни є всі підстави для звернення до Верховного суду із вимогою переглянути та скасувати незаконне рішення по газовій справі", - додав захисник

"І захист зробить це найближчим часом", - підсумував Власенко.

Як відомо, 30 квітня Європейський суд із прав людини встановив політичну мотивацію арешту Тимошенко по "газовій справі" і порушення її прав у зв'язку з арештом.

У свою чергу лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк закликав президента Віктора Януковича виконати рішення Євросуду, звільнивши Тимошенко та притягнувши до відповідальності людей причетних до її арешту та утримання під вартою.

На переконання Яценюка, таке рішення президента необхідно для підписання Україною угоди про асоціацію з Європейським Союзом і першим кроком до виконання рішення могло б стати надання Тимошенко можливості лікуватися у Німеччині.

"Ми очікуємо від президента України прийняття відповідального політичного рішення на підставі юридичного вердикту європейського суду з прав людини. Якщо Віктор Янукович хоче, щоб угода була підписана, то це рішення має бути виконано", - підсумував він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News