Янукович про Врадіївку: "Я не потерплю безкарності"

Четвер, 4 липня 2013, 14:02

Президент Віктор Янукович вимагає прийняти кадрові рішення за наслідками подій у Миколаївській області і показово покарати винних у "врадіївському злочині".

Про це він сказав, виступаючи на церемонії складення присяги суддями, вперше призначеними на посаду, повідомляє УНІАН.

"Вимагаю від правоохоронних органів прийняти принципові кадрові рішення щодо справи в Миколаївській області", - сказав президент.

"Винним у цьому злочині – не місце у правоохоронних органах. Вони мають бути показово покарані, з усією суворістю закону", - заявив Янукович, нагадавши, що він взяв справу під особистий контроль.

"Я не потерплю безкарності, особливо коли йдеться про тих, хто має захищати людей, а не порушувати закони", - сказав Янукович.

Водночас, він зауважив, що необхідно також розібратись з керівництвом цих міліціонерів.

"Тут є питання і до прокуратури, і до обласної міліції – де були ці керівники на різних рівнях району, області, що робила влада регіону, хто намагався приховати цей злочин? Ці питання не повинні залишитись без відповіді", - заявив президент, додавши, що кожен має понести персональну відповідальність.

"Якщо якийсь чиновник чи міліціонер вважатиме, що може робити все, що завгодно, і все це зійде йому з рук, то я хочу, щоб він почув: я цього ніколи нікому не дозволю, в Україні буде панувати закон", - запевнив Янукович.

Водночас він зауважив, що потрібно розібратися не лише з цим випадком, а й з іншими скаргами людей на правоохоронні органи по всій Україні.

Щодо конкретного випадку (зґвалтування Ірини Крашкової) президент наголосив, що слідство має відбуватися прозоро і має відбуватися системне інформування про його хід.

"Люди мають знати правду", - сказав він.

Янукович вважає, що треба здійснити три кроки, аби таке не повторилося. Перший, - розслідувати правопорушення, вчинені правоохоронцями по всій країні.

По-друге, за словами Януковича, МВС, Генпрокуратура та СБУ мають ухвалити принципові рішення щодо очищення своїх лав від осіб, недостойних звання правоохоронців.

Він запропонував провести у регіонах відомчі наради та прискіпливо розібратись з усіма правопорушеннями, а також визначитись з заходами профілактики. Президент вважає, що обов’язково потрібно провести засідання кваліфікаційних комісій.

Третім кроком, за словами Януковича, має стати спрощення системи доступу громадян до механізмів захисту своїх прав. Зокрема, він доручив перевірити, як працюють "гарячі лінії" у СБУ, прокуратурі тощо.

Також Янукович пообіцяв, що незабаром прийме звіт генерального прокурора, на підставі якого також ухвалить відповідні рішення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:16
фотоУ Львові за хабарі підробляли інвалідність військовозобов’язаним – ДБР
16:16
Понад 94% українців довіряють ветеранам, які повернуться з великої війни. Опитування
16:14
фотоУкраїна отримала 18 модульних мостів американської компанії Acrow
16:12
відеоПерші хвилини після ракетної атаки РФ на Дніпро потрапили на бодікамери поліції
16:06
Одещина знову зазнала ракетного удару РФ: є пошкодження інфраструктури та поранений
16:02
фотоЗ’явилися супутникові знімки наслідків ракетних ударів ЗСУ по аеродрому "Джанкой"
15:42
Какао б'є нові рекорди: ціни перетнули межу в 11 тисяч доларів
15:31
ФОТО"Я зворушений підтримкою українців". Режисер "20 днів у Маріуполі" привіз Оскар в Україну
15:30
Іран не планує відповідати Ізраїлю після останньої атаки – ЗМІ 
15:08
ФОТОПрезидент розписався на легендарній стелі Донецької області, яку раніше зафарбували активісти
Усі новини...