Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

75 осіб зависли в повітрі на канатній дорозі на Ай-Петрі

Неділя, 11 серпня 2013, 19:57

У неділю поблизу Ялти сталася зупинка вагончиків з людьми на канатній дорозі Місхор - Ай-Петрі.

Як повідомляє прес-служба управління ДСНС у Криму, численні дзвінки про надзвичайну подію стали надходити до служби порятунку міста Ялта о 15:40.

Як виявилося, в результаті технічної несправності сталася зупинка вагончиків з людьми на канатній дорозі на різних висотах.

Загалом у повітрі виявилися 75 осіб, з яких 35 перебували в районі нижньої станції Місхор, на висоті близько 50 метрів, і ще 40 осіб в районі який примикає до плато Ай-Петрі на висоті близько 130-140 метрів.

Враховуючи характер несправності і неможливість запустити канатну дорогу в аварійному режимі, розпочато спуск людей з вагончиків на землю, евакуація людей здійснюється інструкторами-рятувальниками, які перебували у вагончиках.

Станом на 21.00 евакуйовані всі 35 пасажирів нижнього вагончику.

З висоти 130 метрів з 40 евакуйовані 17 осіб з них 6 дітей (9 громадян України та 8 Російської Федерації). Вітер в місці проведення операції 10-12 м/с.

Прес-служба зазначає, що спуск однієї людини в середньому займає 7-10 хвилин, іноді перешкоду доставляють крони сосен, за які чіпляється евакуйований.

Спуск здійснюється з дотриманням максимальних заходів безпеки. Місце НП освітлюється за допомогою генераторів, велику допомогу надає міська влада м.Ялта, яка займається питаннями забезпечення харчування і доставки людей в місто.

Загалом задіяно близько 100 чоловік, це рятувальники, співробітники МВС, працівники канатної дороги, швидкої допомоги та представники міської влади.

Рятувальна операція триває.

Довжина канатній дороги, що діє круглий рік, - 2980 м. На ній є всього три станції. Пасажирська кабіна проходить шлях за 15 хвилин. Вона важить 1,8 тонни і вміщує 40 осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування