Експерт: в Україні тотальної системи стеження в інтернеті немає

Понеділок, 12 серпня 2013, 13:09

Установити сервери стеження в Україні технологічно складно.

Про це сказав голова комітету з електронної комерції Інтернет-Асоціації України Олександр Ольшанський у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Я не дуже вірю в таку конструкцію, надто багато людей треба задіяти для цього. З технічного погляду, це можливо, якщо зламати (подібну) систему в Україні", - сказав він.

На його думку, в Україні тотальної системи стеження за користувачами інтернету не існує.

"Вона якщо і є, то в досить фрагментарному вигляді й не здатна відслідковувати на тотальному рівні", - припустив Ольшанський.

Він також зазначив, що теоретично в Україні можуть розміщуватися сервери, які мають доступ до чужого трафіка, але це можливо, тільки якщо провайдер забезпечив доступ до трафіка.

"У нашому законодавстві це жорстко незаконно", - наголосив експерт інтернет-ринку.

Ольшанський додав, що скандал з Едвардом Сноуденом, на його думку, перебільшений і проблема лежить в іншій площині.

"Проблема в іншому – ми вимушено користуємося десятками технологій, які належать одній країні. Усе американське. Світ виявився таким, яким не був ніколи раніше, – дозволив одній країні встановити технологічне лідерство", - зазначив Ольшанський.

Раніше в понеділок у ЗМІ з'явилася інформація з посиланням на презентацію Агентства національної безпеки США, що в Україні можуть розміщуватися сервери глобальної системи тотального стеження за користувачами інтернету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...