Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суддя Вовк думає, що робити із Мельником

Понеділок, 12 серпня 2013, 17:20

Слідчий Олег Зайцев просить Печерський суд Києва дозволити арешт Петра Мельника, який утік.

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, відповідне клопотання слідчий подав у понеділок.

"У ході розслідування кримінальної виробництва сталі відомі нові обставини ухилення Мельника від слідства. Відповідно до ст. 185 і 188 КПК слідство звертається до суду за дозволом на затримання з метою приводу Мельника", - зазначив Зайцев.

Він нагадав, що Мельнику було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, але екс-ректор грубо порушив покладені на нього судом обов'язки, зняв електронний браслет і подався в біга.

На думку слідчого, Мельника необхідно взяти під варту. "Прошу надати дозвіл на затримання підозрюваного Мельника з метою приводу його на засідання для обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - сказав Зайцев.

Згідно з новим КПК, суд не може змінити запобіжний захід без присутності підсудного. Для цього слідству спочатку необхідно затримати і доставити Мельника до суду.

Адвокат Мельника попросив суд відхилити клопотання. "Слідчий говорить про те, що Мельник не з'явився до суду, але йому не було вручено повістку про це засідання, і він не був належним чином повідомлений. Вважаю клопотання передчасним", - сказав він.

Як відомо, колишнього ректора Податкового університету підозрюють у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.4 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. 7 серпня на нього одягли електронний браслет. 9 серпня Мельник втік з-під домашнього арешту, позбувшись браслета.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування