Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Апеляційний суд знову захистив запорізьку активістку від психлікарні

Понеділок, 12 серпня 2013, 18:25

Апеляційний суд Запорізької області скасував рішення суду першої інстанції та прийняв нове рішення, у якому відмовив обласный психлікарні Запорізької облради в задоволенні заяви про примусовий огляд активістки Раїси Радченко в умовах психіатричної лікарні.

Про це повідомляє прес-служба омбудсмена з посиланням на регіонального координатора зі зв’язків із громадськістю уповноваженого з прав людини Володимира Павленка.

Засідання Запорізького апеляційного суду відбулося 12 серпня. На ньому було розглянуто апеляцію на рішення районного суду Ленінського району міста Запоріжжя про примусовий психіатричний огляд Радченко.

Під час судових дебатів адвокат зосередив увагу суду на суттєвих порушеннях норм цивільного, цивільно-процесуального законодавств України, допущених судом першої інстанції, та порушеннях конституційних прав Раїси Радченко.

Як відомо 8 серпня Апеляційний суд Запорізької області скасував рішення Комунарського райсуду Запоріжжя про примусове психлікування активістки Раїси Радченко.

11 липня запорізьку громадську активістку Раїсу Радченко за рішенням Ленінського районного суду примусово доставили на лікування до Запорізької обласної психіатричної лікарні.

Активістка повідомила що не визнає таке лікування і вважає це помстою влади за її активну громадську позицію.

Вона відома тим, що активно боролась проти корупції у міській владі та правоохоронних органах, працювала заступником начальника районної адміністрації за часів міського голови Олександра Поляка і була проректором одного з Київських вишів.

26 липня, Раїсу Радченко випустили з психлікарні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування