"Свободівці" підозрюють, що прокуратура загубила справу про округ Пилипишина

Понеділок, 12 серпня 2013, 21:04

Розслідування фальсифікацій у 223-му окрузі на виборах до Верховної Ради проводить київська міліція, а не прокуратура.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури у відповідь на оголошення ВО "Свобода" про запланований пікет ГПУ.

За даними прес-служби,  "кримінальне провадження щодо фальсифікацій у 223-му окрузі на виборах 2012 року не надходило до органів прокуратури і в даний час розслідування в рамках зазначеного провадження проводить слідче управління ГУ МВС у м. Києві".

На думку "свободівців", "очевидним є намагання так званих "правоохоронних органів" перекласти відповідальність за розслідування фальсифікації на 223-му окрузі".

"Виявляється, що справу взагалі "загубили" – попри те, що ми багато місяців давали пояснення та передавали докази саме слідчим прокуратури, сьогодні ГПУ заявляє про те, що МВС розслідує цю справу і пікетувати ми маємо вже їх", - заявив депутат Юрій Левченко, повідомляє прес-служба "Свободи".

Таким чином, на його думку, "штучно затягують розслідування справи, аби зрештою Пилипишин уник відповідальности, так само, як це нещодавно зробив Петро Мельник".

"Ці обставини ще раз вказують на те, що Пилипишин укотре домовився із владою про уникнення кримінальної відповідальности, що дозволить йому знову балотуватися на 223-му окрузі та фальсифікувати результати волевиявлення українців і отримати омріяну недоторканність. Проте ми і далі будемо привертати увагу суспільства до діяльности цього злочинця і не дозволимо йому заховатися в парламенті, як ми це вже зробили восени 2012 року", - заявив Левченко.

Як відомо, ум 223-му окрузі переміг "свободівець" Юрій Левченко, втім, виборча комісія зарахувала перемогу представнику влади Віктору Пилипишину.

Українська правда  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування