Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибалці, затриманому на Азові, потрібне додаткове обстеження

Вівторок, 13 серпня 2013, 13:53

Українському рибалці Олександру Федоровичу, який вцілів після аварії в Азовському морі і перебуває під слідством у Єйську, необхідне медичне дообстеження.

Про це заявив генеральний консул України в Росії Віталій Москаленко."ВВС Україна".

Він також підтвердив, що справу рибалки, чий баркас зіткнувся з катером російських прикордонників, передали прокуратурі.

Внаслідок аварії загинули четверо українців, що були в човні. Врятуватися вдалося лише Федоровичу.

"Хоча стан здоров'я його біль-менш нормальний, але він потребує додаткового медичного обстеження. Ми будемо чинити відповідні дії, аби його прямо в Єйську поклали на дообстеження, оскільки в нього виникають деякі проблеми, зокрема із зором", - сказав генконсул.

З українського боку за ходом справи спостерігатиме консул Василь Сердега.

Раніше адвокат українця Вікторія Просвіріна повідомила "ВВС Україна", що йому відмовили в клопотанні про надання права повернутися до України.

Тепер, за словами Просвіріної, прокуратура має вирішити, чи передавати справу до суду, чи повернути на дорозслідування.

На запитання, чи подаватиме адвокат нові клопотання про повернення свого клієнта в Україну, Просвіріна сказала, що "обов'язково будемо подавати".

"Можемо на етапі розслідування подавати ще раз в порядку оскарження цієї відмови, і можемо також звертатися під час надходження (справи) до суду", - сказала адвокат.

Олександра Федоровича звинувачують за ч.3 ст. 256 КК Росії – незаконний вилов водних природних ресурсів групою осіб за попередньою змовою.

17 липня в Азовському морі катер російської прикордонної служби зіткнувся з українським риболовецьким баркасом. Чотири з п'яти рибалок, які були на борту баркаса, загинули.

Після зіткнення Федорович потрапив до лікарні в Єйську (Краснодарський край, Росія), звідки його згодом виписали. Зараз Федорович перебуває в Росії на підписці про невиїзд.

Українська сторона домагається його повернення до України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування