Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Друзі Януковича заробляють на акцизах більше, ніж ЄДАПС

Вівторок, 13 серпня 2013, 14:00

Міністерство доходів і зборів  уклало угоду з поліграфкомбінатом "Україна" на виготовлення марок акцизного податку на 316,74 млн грн.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель", пишуть "Наші гроші".

Замовлено виготовлення 3,41 млрд штук марок на алкоголь та 1,59 млрд штук тютюнових марок 27 копійок та 14,2 копійки за штуку відповідно. Нові марки введено у обіг з 1 серпня.

Ціни на акцизні марки збільшено постановою Кабінету міністрів України у березні цього року. Старі ціни були меншими майже у три рази.

Якби Міндоходів замовило марки за старими цінами, то вартість усієї закупівлі була б нижчою на 195 млн грн.

Зовнішній вигляд нових акцизних марок дуже схожий на ті марки, які запатентувала фірма "ЮС-дизайн", яка належить голові консультативної ради консорціуму ЄДАПС Юрію Сидоренку (див. нижче).

Нагадаємо, цієї весни уряд витіснив ЄДАПС з ринку виготовлення державних документів, віддавши підряди державному комбінату "Україна". Цей комбінат не публікує дані про свої тендери у "Віснику держзакупівель".

У липні Верховна Рада передала Національному банку України повноваження по виготовленню документів зі спеціальними елементами захисту, у тому числі акцизних марок, паспортів, водійських прав, виборчих бюлетенів, тощо.

Нагадаємо, Міністерство доходів та зборів очолює Олександр Клименко, міністром фінансів є Юрій Колобов, колишній голова Нацбанку Сергій Арбузов зараз працює першим віце-премєр-міністром. Вони вважаються близькими до Олександра Януковича, сина президента України Віктора Януковича.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування