Екс-віце-меру Керчі дали 3 роки умовно за хабар

Вівторок, 13 серпня 2013, 15:52

Колишній віце-мер Керчі Олег Каторгін засуджений до 3 років обмеження волі з 3 роками випробувального терміну, штрафу й заборони на 3 роки обіймати певні посади.

Таке рішення оголосив суддя Керченського міськсуду Владислав Шумов, передають "Аргументы недели – Керчь".

Також винесено вирок колишньому начальнику юридичного департаменту мерії Керчі Наталі Мочаєвій. Їй суд призначив місяць арешту. Захист Мочаєвої не згоден із вироком.

"Ми вважаємо, що покарання жорстке і будемо подавати апеляцію. У зв'язку з тим, що основне покарання у вигляді обмеження волі до неї не може бути застосоване, тому що вона мати-одиначка і неї неповнолітня дитина", - заявив виданню захисник Мочаєвої Валерій Бєліченко.

Крім того, за рішенням суду, Каторгін і Мочаєва повинні виплатити потерпілому, Володимиру Камишлейцеву, матеріальну і моральну шкоду у розмірі 5 тисяч гривень.

Раніше представник прокуратури АРК просив суд про покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки, з відстрочкою на 3 роки, і заборони займати певні посади строком на 3 роки, з виплатою штрафу в розмірі понад 12-ть тисяч кожен.

Захист просив суд призначити м'якше покарання.

Каторгін і Мочаєва на судовому засіданні визнали свою провину, щиро покаялися, але не визнали цивільний позов, висунутий проти них потерпілим.

У грудні минулого року прокуратура Криму відкрила кримінальне провадження за фактом отримання хабара першим заступником мера Керчі Олегом Каторгіним і начальником юридичного департаменту міськради Наталею Мочаєвою.

Спочатку їм інкримінували скоєння злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 ("отримання хабара в особливо великому розмірі, поєднане з вимаганням") КК України. Пізніше стаття була змінена. На попередньому слуханні вже повідомлялося про звинувачення за статтею 364 ("зловживання владою або службовим становищем") КК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...