Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура обіцяє захистити столичну громаду від забудови скверу

Середа, 14 серпня 2013, 11:24

Прокуратура Києва ініціює проведення громадських слухань щодо спірної земельної ділянки в Дніпровському районі столиці - скверу на вул. Серафимовича, відданого під забудову.

Про це повідомила керівник прес-служби столичної прокуратури Яна Соболевська під час акції протесту проти забудови.

"Враховуючи стурбованість жителів, громадський резонанс, прокурор Києва надіслав листа в органи влади стосовно проведення громадських слухань, як це передбачає чинне законодавство", - цитує представницю прокуратури "Інтерфакс-Україна".

Крім того, за її словами, у рамках перевірки, яку здійснює прокуратура Дніпровського району Києва, встановлено, що в адміністративному суді столиці слухається позов щодо розірвання договору оренди на цю земельну ділянку, який раніше видала Київська міськрада, і щодо скасування дозвільної рекомендації.

"Прокуратура Дніпровського району ухвалила рішення вступити в цей судовий процес з метою захисту інтересів громади - тобто на боці саме громади", - наголосила Соболевська.

Як відомо, у вівторок вранці на жителів столичного мікрорайону Березняки, які виступають проти знищення скверу на вул. Серафимовича, 6а, було здійснено напад молодиками.

150-200 молодих людей спортивної статури, завезені забудовником ТОВ "Тельбін ІВА", знищили наметовий протестний табір, який знаходився у сквері.

Пообіді у вівторок протестувальники перекрили дорогу на знак протесту проти забудови.

Ввечері кілька сотень людей зібралися на акцію протесту проти забудови скверу на масиві "Березняки" у Києві на вул.Серафимовича. Вони демонтували колючий дріт на паркані навколо забудови.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...