Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захист Тимошенко впевнений у затягуванні розслідування справи Щербаня

Середа, 14 серпня 2013, 18:58

Захист колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, підозрюваної в організації вбивства Євгена Щербаня, упевнений в намірі прокуратури затягти досудове розслідування цієї справи.

Про це сказав адвокат екс-прем'єра Олександр Плахотнюк, пишуть "Українські новини".

"Так, вони (прокуратура) це (затягування слідства) і роблять. Кричали: у нас усе є, у нас усе є, а коли прийшов час передавати (справу) у суд - виявилося що нічого (доказів) і немає..." - вважає він.

Плахотнюк зазначив, що ще 18 червня минув крайній строк передачі справи в суд, але через відсутність доказів провини Тимошенко, прокуратура вирішила призупинити слідство нібито для отримання міжнародної допомоги й відправила відповідний запит у Чехію.

При цьому адвокат вважає абсурдним намір прокуратури отримати дозвіл на допит чоловіка Тимошенко Олександра, що перебуває наразі у Чехії.

"Як цей допит має відношення до справи Щербаня?! Ця не та слідча дія, що може вплинути на якісь результати, тим більше вони ще в січні говорили, що є всі докази. Тому, це так штучно зроблено - вони зупинили слідство, тому що не знають, що робити..." - упевнений захисник.

Плахотнюк зазначив, що за новим Кримінальним процесуальним кодексом слідство може бути припинено на необмежений час.

Як віжомо, Генеральна прокуратура призупинила досудове слідство в кримінальній справі про вбивство Щербаня.

Генпрокуратура підозрює Тимошенко в організації вбивства Щербаня, називаючи мотивом організації його вбивства конфлікт його бізнес-інтересів з інтересами Тимошенко й прем'єр-міністром, що тоді був, Павла Лазаренка.

Щербаня разом із дружиною було розстріляно в аеропорту Донецька 3 листопада 1996 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування