Ющенко: Кремль є безпрецедентною загрозою наразі, яка має єднати

Четвер, 15 серпня 2013, 16:57

Торгівельна війна, яку по суті розпочала Росія щодо України, є свідченням досягнення політичних цілей методами економічного шантажу.

Про це заявив екс-президент Віктор Ющенко, якого цитує прес-служба "Нашої України".

"Сам проект Митного Союзу у контексті цих подій проявляє свою справжню суть – це політичний проект реанімації російського імперського впливу, а не добровільна координація економічної політики заради взаємної вигоди суверенних держав", - зазначає він.

За його словами, український виробник став заручником невдалих спроб російського керівництва заблокувати рух України до Європейського Союзу.

"Чим більш реальною стає перспектива укладання Угоди про асоціацію, тим більш абсурдною стає зовнішня політика Росії щодо України. Вигоди економічної співпраці, яка регулюється не лише нормами двосторонніх угод, але і СОТу, до якої належать обидві країни, перекреслено мареннями про відновлення політичного диктату", - вважає Ющенко.

"Ніколи не йшлося про одночасну участь у двох об’єднаннях. Нам нав’язують вибір: або Росія, або Європа", - додав екс-президент.

За словами Ющенка, несприйняття європейської інтеграції України з боку Росії є свідченням нецивілізованої політики, цілі якої уже не можуть задовольнити минулі поступки української влади у вигляді московських газових чи харківських без пекових угод.

"Про частковий розпродаж суверенітету більше не йдеться. Очевидно, ціль такої політики Росії – остаточне позбавлення України державної незалежності, яка гарантує наше право обирати власний зовнішньополітичний курс, наші можливості розвивати українську національну економіку, наше право ходити до своєї церкви і шанувати власну тисячолітню історію", - уточнив він.

"Така ціль Кремля має сприйматися як безпрецедентна загроза, і її подолання має негайно об’єднати весь український політикум",- переконаний Ющенко.

Як відомо, у середу Федерація роботодавців України заявила, що проблеми в українських експортерів на російській митниці почалися наприкінці липня, а з 14 серпня Росія заблокувала український експорт.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування