Колесніченко через Генпрокуратру хоче позбавити "свободівця" мандата

Четвер, 15 серпня 2013, 18:10

Вадим Колесніченко просить Генпрокуратуру ініціювати позбавлення депутата від "Свободи" Олега Панькевича недоторканності та притягнути до відповідальності за можливе розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Партії регіонів.

Згідно з повідомленням, Колесніченко звернувся до Генпрокуратури зі зверненням притягнути до відповідальності групу осіб, зокрема Панькевича, за вчинення дій, які, підпадають під санкції ст. 300 і ст. 161 Кримінального кодексу (розпалювання міжнаціональної ворожнечі).

У повідомленні наголошується, що 28 липня невідомими особами на чолі з Панькевичем відбувся процес перепоховання останків 16 членів дивізії СС "Галичина".

При цьому депутат зазначає, що в ряді ЗМІ повідомлялося, що в процесі перепоховання окремі особи були одягнені у форму солдатів СС "Галичина" з нацистськими атрибутами: свастикою, шоломами, нацистськими орлами.

Крім того, за його словами, робилися постріли в повітря, звучали нацистські гасла.

"Вважаю, що вищевказаний антиукраїнський і антидержавний захід спрямований на підрив національної єдності, розпалювання ворожнечі шляхом пропаганди нацистської ідеології, наруги над світлою пам'яттю героїв", - заявив Колесніченко.

Як відомо, раніше Вищий адміністративний суд скасував депутатські повноваження Павла Балоги та Олександра Домбровського.

Крім того без мандата залишився і захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко та "регіонал" Андрій Веревський.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування