У п'ятницю Росія вирішуватиме долю української "кондитерки"

Четвер, 15 серпня 2013, 23:09

Перспективи відновлення постачань до Росії продукції кондитерської фабрики "Рошен" обговорюватимуться в п'ятницю в Росспоживнагляді на переговорах з українською делегацією.

Про це заявив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми зустрічаємося для того, щоб виробити якийсь механізм. Вони (українська сторона), мабуть, таку мету ставлять", - сказав він.

"Наші претензії полягають в наступному - це законодавство про захист прав споживачів, тобто відповідність якості. Не треба організовувати проти Росії опір, не треба пересмикувати факти, а треба сідати і домовлятися", - заявив Онищенко раніше.

На питання про перспективи повернення кондитерської продукції української компанії "Рошен" Онищенко відповів: "Якщо будуть дотримуватися всі вимоги, якщо буде вибудувана система, то не виключається, звичайно, повернення".

"Але треба багато попрацювати. Треба, щоб якість продукції була стабільною і гарантованою", - зазначив глава Росспоживнагляду.

Як відомо, у середу Федерація роботодавців України заявила, що проблеми в українських експортерів на російській митниці почалися наприкінці липня, а з 14 серпня Росія заблокувала український експорт.

Голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький заявив, що труднощі з проходженням українськими товарами російської митниці де в чому викликані просто бюрократією, оскільки Україна не є членом Митного союзу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування