У Запоріжжі розстріляли кортеж "смотрящего" по регіону

П'ятниця, 16 серпня 2013, 10:48

У Запоріжжі невідомі з автоматів розстріляли кортеж бізнесмена Євгена Анісимова, відомого як "смотрящий" по Запорізькому регіону.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на керівництво Головного управління МВС України в Запорізькій області.

Інцидент стався у п’ятницю вночі в Орджоникідзевському районі Запоріжжя – на повороті вул. Немировича-Данченка на Набережну, між готелем "Шератон" і рестораном "Рибальський стан".

"Коли два автомобілі, в яких перебував Анісимов з охороною, вимушено знизили швидкість під час спуску на Набережну, по одному з них відкрили вогонь з 2 автоматів. Ні Євген Анісимов, ні ті, хто знаходилися в другому автомобілі, в результаті події не постраждали", - розповіли в міліції.

За словами співрозмовника, виїхавши на місце події, співробітники правоохоронних органів виявили в районі місця скоєння злочину 2 автомати АКМ і 3 порожніх автоматних "ріжка".

Інформацію про стрілянину в районі Набережної офіційно підтвердив прокурор Запорізької області Олександр Кирилюк.

"Інцидент мав місце. Подію кваліфіковано і внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 15, ч. 115 Кримінального кодексу України – "Замах на вбивство, вчинений групою осіб за попередньою змовою", - повідомив Кирилюк.

Розслідування обставин інциденту проводить слідче управління ГУ МВС України в Запорізькій області під процесуальним контролем прокуратури Запорізької області.

Раніше ЗМІ писали, що після перемоги Віктора Януковича на виборах у Запоріжжі з’явився "смотрящій" за регіоном – непримітний бізнесмен Анісімов. Раніше він займався видобутком металу на промислових відвалах у балці Середній – "бізнес, здавна і міцно пов'язаний з криміналом".

Також він мав частку в деяких торгових підприємствах, включаючи торгові ряди на центральній торговій вулиці Запоріжжя - Анголенко.

Разом з тим вважалося, що велику впливовість у регіоні мав відомий запорізький "горілчаний" ​​комерсант Євген Черняк (ТМ "Хортиця", "Шустов").

Між Анісімовим і Черняком нібито спалахнула війна, яку розпалювали підконтрольні обом групам ЗМІ. 

Також відомі конфлікти Анісімова з екс-губернатором області та головою обласної організації Партії регіонів Борисом Петровим і його найближчим соратником та головою міської ПР Володимиром Кальцевим.

Низка бізнесменів також заявляли про тиск з боку людей Анісімова. Зокрема, керівник компанії "Запорожсвязьсервис" (компанія займається прийомом комунальних платежів) Юрій Комісарів публічно заявляв, що Анісімов вимагав, щоб той платив йому щомісячно 15% від усіх отриманих доходів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування