Медведчук радить звикати до нових відносин з Росією

Неділя, 18 серпня 2013, 14:52

Україна при виборі асоційованих відносин з Євросоюзом повинна звикати до нових нормативів митного регулювання з Росією.

Про це заявив лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук, відповідаючи на питання "Інтерфаксу".

"Мені здається, в Україні у нас перекручено розуміють ці дії з боку Росії, і в даному випадку - країн Митного союзу. Бо є регламенти, є нормативи, і їх треба дотримуватися", - сказав Медведчук.

Те, що відбулося на російсько-українському кордоні лідер руху вважає підтвердженням того, що "до нових правил і нормативам ведення бізнесу та підприємницької діяльності треба звикати".

"Після того, як посипалися звинувачення з українського боку, російська митниця дала коментар і роз'яснила, що це нормативи, які діють стосовно всіх. Немає сьогодні якийсь війни або якихось навмисних дій, спрямованих на те, щоб зафіксувати, загальмувати ці вантажі, які йдуть як експорт в бік Росії ", - вважає Медведчук.

Він нагадав, що керівництво Росії і України домовилося про створення робочої комісії, яка, на думку лідера руху, розставить всі крапки над "i".

"Думаю, питання, якщо вони є, надумані або штучні, відпадуть, а реальне життя залишиться. А реальне життя говорить про те, що в майбутньому Україна, яка якщо не піде по шляху вступу до Митного союзу, а підпише угоду про асоціацію з ЄС , повинна розуміти, що МС рано чи пізно введе захисні заходи ", - сказав Медведчук.

За його словами, це необхідна річ для країн Митного союзу. "Все одно доведеться діяти за цими правилами, і краще звикати до цього сьогодні, якщо вже в Україні влада та опозиція об'єдналися в тому, що необхідно йти саме по західному вектору економічної інтеграції", - зауважив політик.

"Я - прихильник Митного союзу, і вважаю, що це необхідно і для економіки, і для її розвитку. А як складеться життя, ми побачимо", - сказав лідер "Українського вибору".

Як повідомлялося, за інформацією джерел "Дзеркала тижня. Україна", Медведчук спільно з радником президента РФ Сергієм Глазьєвим брав участь у розробці російської стратегії щодо недопущення підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС і втягуванню її до Митного союзу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...