Екс-мер Житомира боротиметься за повернення "свого майна"

Неділя, 18 серпня 2013, 17:48

Екс-мер Житомира Георгій Буравков має намір і далі боротись за повернення свого майна та не зважатиме на розголошення інформації про його затримання.

Про це він повідомив УНІАН.

"Я вже боровся і боротимуся далі в судах різних рівнів за повернення свого майна та не зважатиму на паплюження мого імені у зв'язку із розголошеною інформацією про моє недавнє затримання, яке вважаю незаконним", - сказав Буравков.

При цьому екс-мер нагадав, що звинувачення щодо нього у статусі керівника та власника ТОВ "Інтерстиль" висувались ще раніше. Йшлося про кредит ЄБРР, який підприємство отримало ще наприкінці 90-х років. Пізніше у цього підприємства почалися проблеми з виплатою кредиту.

"Значну роль в управлінні підприємством тоді почала відігравати інша людина. Буравкова обрали мером Житомира, і він практично відійшов від справ. Саме тоді було складено низку договорів, що суперечили кредитним зобов'язанням. Фактично, люди, які керували підприємством, прибрали його до своїх рук", - запевнив адвокат Буравкова Анатолій Шелепа.

16 серпня Корольовський районний суд Житомира відхилив клопотання прокуратури щодо обрання дещо суворішого запобіжного заходу для житомирського екс-мера. Наразі він перебуває на підписці про невиїзд.

5 серпня прокуратура Житомирської області затримала Буравкова за підозрою в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 5 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

7 серпня Корольовський районний суд Житомира відмовив у клопотанні прокуратури щодо обрання запобіжного заходу щодо екс-мера Житомира у вигляді взяття під варту, і він перебуває на підписці про невиїзд.

14 серпня прокуратура звернулася з клопотанням, у якому вимагала утримувати житомирського екс-мера під домашнім арештом, однак Корольовський районний суд Житомира направив клопотання на доопрацювання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...